Biodags

Igår var Fredrik och jag på bio och såg District 9. Filmen var ingen höjdare så ingen av er behöver se den om ni inte äääälskar Sci-fi. 

Handling
Filmen, vilken i stora drag har scenografin av en dokumentärfilm, handlar om hur en utomjordisk farkost anlände ovanför Johannesburg i början på 80-talet och sedan har svävat där fram till idag. Ombord på farkosten fanns ett stort antal utomjordiska varelser (som i nedsättande ordalag kallas för räkor på grund av sin likhet med den sydafrikanska gräshoppan Parktown Prawn) vilka placerades och begränsades till samma bostadsområden som Johannesburgs svarta befolkning. Ett av dessa områden är District 9.

Då utomjordingarna har svårt att anpassa sig till mänsklig mentalitet samt att de smugglat med sig egna vapen (med resulterande våldsamheter) så får den internationella vapentillverkaren, tillika säkerhetsföretaget, Multinational United (MNU) i uppdrag att bevaka Disctrict 9.

Efter 28 år så har den sydafrikanska staten beslutat att avhysa utomjordingarna från District 9, och istället placera dem i det koncentrationslägerliknande området District 10. MNU får i uppdrag att sköta avhysningen och filmen följer MNU-tjänstemannen Wikus van de Merwe, på MNU:s avdelning för Alien Affairs, som ansvarar för att utomjordingarna blir informerade om att de ska flyttas.

Wikus van de Merwe är en inte alltför intelligent tjänsteman som fått ansvaret på grund av att han är gift med sin chefs dotter.

Under arbetet så råkar van de Merwe exponera sig för en biokemisk vätska som skapats av utomjordingen Christopher Johnson och dennes vän. Van de Merwe blir snart illamående och börjar inom kort visa tecken på mutation, varpå MNU kidnappar honom för att utföra medicinska och vapenteknologiska experiment. Van de Merwe lyckas fly och tar sin tillflykt till den enda plats där ingen kommer att leta efter honom - District 9.

Källa: Wikipedia


Kommentarer
Postat av: Matilda

Jag avskyr allt som har med aliens och likande att göra, det är nog det tråkigaste ever, så den är nog inget för mig. ;)

2009-09-16 @ 09:32:08
URL: http://showjumper.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0