Finns det något härligare än att r

09e6ed645e002c9c369b6b75bf6fadd4.png

Kolla varifrån!

Finns det något härligare än att rida på en nyharvad ridbana?


Stockholm

Jag och F var i Stockholm i början av veckan för att titta på våran stora idol Toby Keith.  Vi hann med lite annat i Sthlm oxåö. Här kommer alla bilderna. 

 

Vaktkur på Stockholms slott som givetvis var stängt när vi var där. F i den lilla lilla pyttegränden i Gamla stan. Tcentralen och den häst som jag har tagit bild på varje gång jag varit i Stockholm.Tekniska museet och en blå grind på Djurgården. Huset är en av Diplomatvillorna som såg skum ut. Huset är precis så bågformat i verkligheten som det ser ut på fotot.Vårt hotellrum på Hotell Riddargatan på Östermalm. Värt att prova om ni är i Stockholm.Konserten vi var på med Toby Keith och hans förband Kurt Nielsen. Konserten var superbra. Både Kurt och Toby var hur bra som helst.Regalskeppet Vasa. Ett besök är obligatoriskt när man är i Sthlm.


Nej dags att åka till landet även om jag inte har nån lust idag. Ha en bra dag.. Sara..

Uppskakad

Har legat lite lågt med bloggandet efter som det varit helt galet på jobb. I morse möttes vi av ett stort uppslag i Helsingborgs Dagblad. Vi visste iofs redan innan vad det stod men ändå. Vad händer nu lixom???Då är vi på väg. Sitter i Hässleho

0-15030532a8fda16e5911ced80fc67325.png

Kolla varifrån!

Då är vi på väg. Sitter i Hässleholm och väntar på tåget.


Guds gåva till alla förkylda. Mjuk

58aaac0b78f9307954cc29a56ba0b770.png

Kolla varifrån!

Guds gåva till alla förkylda. Mjuka som attans är de och söta som inget annat.


I morgon är det daaaaaags

Kl 06.57 åker F och jag till El Stockholmo för två dagars semester, och för att se Toby Keith live på Cirkus.
Tanken är att vi skall åka X2000 från Hässleholm och vi kommer att vara i Stockholm vid halv elva på förmiddagen. F har bokat rum åt oss på Hotell Riddargatan. Ser väldigt fint ut på bilderna på internet men vi får se hur det ser ut i verkligheten.Håller på med att packa. Jag vet det är bara en natt men man måste ha med sig underkläder och ett ombyte iaf. Så klart så får två av mina käraste ägodelar följa med.
 

Ha en trevlig kväll så hörs vi kanske när jag har packat klart. Sara


Personlig almanacka

Har ni sett denna personliga almanackan?
Jag skall iaf helt klart beställa en till mej själv och kanske blir det några julklappar med.

Foto: personligalmanacka.se


Ni snackar om jobb och sånt. Men d

27b324196c51685ac0e34e852401de80.png

Kolla varifrån!

Ni snackar om jobb och sånt. Men det är helt klart jag som har det hårdaste livet.


Nöff nöff

Så  var det gjort jag har vaccinerat mej mot svininfluensan. Själva vaccineringen var inte så farlig det var mer det som kom efteråt. I gårkväll var det inte så illa mådde helt okey lite öm i armen men vid två tiden vaknade jag och mådde piss. Förkyld som satan, frös och svettades  på samma gång, kunde inte andas och inte sova, huvudet kändes som om det vore tre storlekar för stort. Inte alls kul som ni förstår.

Så om ni tänker vaccinera er. Gör det så ni har ett par lediga dagar efteråt ifall i fall. F som även han blev vaccinerad mår fin fint. Surt. 

Bild lånad från Svenska barnrumHar naturen ballat ur helt?

0-491577c43f675eebdd0b36cf5ea13740.png

Kolla varifrån!

Har naturen ballat ur helt?


Smålands ridsport förbund sätter ner foten...

Öppet brev från Smålands
Ridsportförbunds Tävlingssektion
Tävlingssektionen vid Smålands Ridsportförbund har skickat ut ett öppet brev, som riktar sig till tävlingsarrangörer och handlar om ryttare, tränare och föräldrars beteende på tävling.

"Tävlingsarrangörer, det är dags att sätta ner foten!
Svenska Ridsportförbundet vilar liksom den övriga sporten i Sverige, på en ideell grund. Det betyder i praktiken att sporten i Sverige bedrivs, utvecklas och styrs till största delen av människor på sin lediga tid.
 
Vi är många som ser det som ett privilegium att få utvecklas och inspireras som människa via sporten. Ridsporten är inget undantag. Flera miljoner arbetstimmar läggs ner årligen av ungdomsledare, styrelseledamöter och tävlingsfunktionärer för att vi skall kunna ha en ”demokratisk och dynamisk organisation som tillgodoser alla hästvänners behov inom ridsporten”. Citatet är hämtat ur vår gemensamma värdegrund ”Ridsporten vill”.

På senare år har det tyvärr kommit många alarmerande signaler till vårt distrikt om hur attityder och värderingar hos en del aktiva ryttare, föräldrar och tränare är fullständigt satta ur spel. Det saknas helt och hållet respekt för hur man behandlar sin ponny eller häst, för hur man uppträder mot tävlingsarrangörer och deras funktionärer, för hur man behandlar tjänstemän inom förbundet, och för sporten i stort. Allt verkar vara tillåtet!

Trakasserier, hot och personangrepp mot funktionärer är idag mer av ett faktum än en ovanlighet, och det verkar som om våra arrangörer tyvärr till viss del vant sig vid detta.
Dessutom har flera aktiva satt i system att försöka till varje pris att tillskansa sig själv fördelar gentemot sina medtävlare.

Man försöker ofta tänja på reglerna med tjat och ifrågasättande till både sekretariat och överdomare vad det gäller egna tolkningar av TR, serie- eller cupregler.
Det startas med behandlade hästar, som säkerligen har känningar både här och där, 
och mot bakgrund av ”Ridsporten vill” så är botten nådd, nu säger vi stopp.

Var finns ”Hästen skall värnas med kärlek, kunskap och omsorg”?
Var finns tänket att ”Tävla på lika villkor”? 
Var finns vår etik och moral?

För att åskådliggöra några exempel på vad vi menar så skall vi ge er utdrag ur kommentarer och situationer mot funktionärer på några tävlingar på senare tid.

Mot tävlingsledaren: - Idiot, - Jävla klimakteriekärring, - Jag skall minsann se till att du är borta från ridsporten för alltid på måndag, - Du är ju inte klok i huvudet!

Mot parkeringsansvarig: - Du menar väl inte att VI skall parkera där borta? Vi skall stå här!
Parkerar själv där de vill stå utan att bry sig om vad parkeringsvakten visar.

Mot uppstallningspersonalen: -Jag SKALL ha mer spån, era jävla snåljåpar!
Kastar en spånbal på funktionär när han talar om att de kostar pengar. Det stals 30 balar under det meetinget!

Mot sekretariatspersonalen:
Ständiga provokativa tjat om startlistor, pennor, starttider med mera med en aggressiv attityd.
Uppretad pappa öppnar stängd glaslucka och påtalar att det ser illa ut när fem personer (ÖD, tävlingsledare, sekretariatspersonal och tjänsteman) sitter och försöker tolka reglerna inför finalomgång.

Mot cafeteriapersonal: - Finns det verkligen ingen dagens rätt? (kl 18.00 på torsdagen), - Detta var den sämsta tävlingsplatsen jag någonsin varit på, till och med sämre än en lokal!
Personalen blir hånade för att inte de rätta kakorna finns kvar kl 16.00 på söndagen.

På framhoppningen: - Flytta på dig, vi skall fram!, – Min dotter skall rida fram fler hästar så vi måste in nu!
Ifrågasättande av uppmätta höjder på stöden, tjafs!

På banan vid bangång:
Tränare och föräldrar som går banan med sina ryttare och högljutt kommenterar den urusla banbyggarens dåliga banor.
Det finns MYCKET mer i form av en otäck attityd, och arrogant förhållningssätt till funktionärer på många av våra tävlingsplatser idag. Exemplen ovan kan säkert bli ännu fler om fler arrangörer skulle höra av sig!

Dessa funktionärer och arrangörer är ideellt arbetande medlemmar, ibland unga entusiastiska sådana, som med glädje går in för sin uppgift som till exempel ut- och insläpp på framhoppningen, och där blir totalt överkörda av en ryttare, förälder eller tränare.

Efter en sådan helg så kan man inte bli förvånad om de starkt ifrågasätter om detta är det bästa sättet att tillbringa sin fritid på, att bli kränkt och påhoppad av en förälder, tränare eller ryttare.
Vad tror ni om möjligheterna för den klubben att rekrytera den medlemmen som ideell funktionär till nästa tävling?

Är detta den miljö vi vill att våra ungdomar skall fostras i, och är dessa ryttare, föräldrar och tränare de förebilder vi vill ha inom sporten?
Vi kommer att ha svårt att hitta tävlingsarrangörer i framtiden om detta får fortsätta.
Nu är det dags att sätta ner foten!

Vad kan då den enskilda klubben göra när man hamnar i situationer som ovan?
Om vi tittar i vårt regelverk så finns det idag följande moment att luta sig mot:
Tävlingsjuryn (ÖD, domare och tävlingsledare) skall enligt moment 183 ta hand om ärenden rörande olämpligt uppträdande.
I mom 190 står vem som kan bestraffas och av vem.
I mom 191 punkt 2 ”Tävlingsbestraffningar” finns endast reglerat vad det gäller avstängning för ryttare, och där kan man ju fråga sig om en ibland ”oskyldig” ryttare skall behöva stå till svars, och bli avstängd från ett meeting bara för att pappa bär sig åt som ett..?!

Har vi förlorat en generation?
Detta var inte vad ”Ridsporten ville”!
Vi är medvetna om att vi inte genom detta brev kommer åt den klick av ryttare, tränare och föräldrar som beter sig som ovan, men vi kan starta debatten om var gränsen går?

Hur mycket skall man ta som funktionär och arrangörsklubb? Vad kan vanliga föräldrar, tränare och ryttare göra? Civilkurage?
Vi kan genom en belysning av problemet medvetandegöra våra funktionärskollegor, våra klubbar och tävlingsarrangörer att detta inte är okej.

Behövs det en skärpning av vårt regelverk TR så kan vi gemensamt göra det. Det är vårt förbund, vårt ansvar, vår ridsport och vår framtid!

Mvh/Smålands Ridsportförbunds Tävlingssektion
Bertil Wilén
Ann Karlsson
Lasse Berglund
Ann Hellström
Maria Holmqvist"

Källa: Tidningen Ridsport


vatten vatten vatten. Fan vad jag

-59fe2810f05b5c37d84cedd37df5b5d.png

Kolla varifrån!

vatten vatten vatten. Fan vad jag hatar vatten.


Blixten och jag precis innan start

0-2b9b4cd1aa8502129fffe3ff7a473dc0.png

Kolla varifrån!

Blixten och jag precis innan starten igår.


Lägesrapport. Blixten rev hinder f

0-171a57bc4321da88ea4bc89fba0a0a71.png

Kolla varifrån!

Lägesrapport. Blixten rev hinder fyra hoppade strålande förövrigt. Nu är det bara ett par timmar kvar tills Leffe och Gurra skall hoppa.


På hopptävling.

48d2bb100f9fd2772db50bf1291d2f99.png

Kolla varifrån!

På hopptävling.


Lake Viaköp mitt så min ridbana. K

6633aabd09f73101a8e6bdad9db683fb.png

Kolla varifrån!

Lake Viaköp mitt så min ridbana. Kul.


Min lediga dag...

Idag är jag ledig. Jiiiipppiiieeee yey!

Just nu sitter jag i soffan och tittar på Eureka på 6an. Jag missade den serien helt tidigare men nu är jag helt fast. Måste beställa säsong 1 och 2 så jag kan se den från början. Har ni sett den?
I morse körde jag först Fredrik till jobb sen körde jag hem igen, vid halv åtta körde jag och lämnade nycklarna till min bil som är på verkstad. Sen hem hämtade ut mina nya fina (bättre begagnade) Loboutin stövletter. som kommit med posten.Skall bli kul att få använda dessa snyggingar. Blir förmodligen redan i morgon.


Nu skall jag snart ta och åka till landet. Ha en bra dag alla vänner så hörs vi. Sara.

Mej skrämmer ingen...

Jag vill börja med att säga att ingen skrämmer mej till tystnad. Du/ni som känner er träffade vet vad det handlar om för övriga så är det ingen stor grej.Man kan inte gå genom livet med stängd mun, stängda öron och tyst mun. /Sara


RSS 2.0