Jag förstår inte hur han kunde öve

0-4ad403ea2324b970ca79eacdc2a25ba3.png

Kolla varifrån!

Jag förstår inte hur han kunde övertala mej att lossa salladen. Jag kan inte klä mej själv och inte sitta. Jag är ett pucko. Positivt är att det är 4 plus nu.


Aerline H

Jag har långe fundrat på vad jag skall göra med min kära fjärde häst Penny. Hon fyller tio i år och har varit förföljd av otur. Därför är hon endast inriden och inget mer.

I går fick jag tidningen Showjumping från hopphästklubben. I den såg jag en annons om Aerline H (Cortez- Nimmerdor) och det var väl inte så mycket med det men efter lite nogrannare läsning såg jag att han står på station där Penny blev tillverkad. Ägarna till den stationen var jättetrevliga och jag tyckte att allt fungerade mycket bra. Nu är jag som ni förstår sjukt intresserad av att betäcka henne med Aerline H. Det enda som jag egentligen har emot Aerline är att han bara är 167 cm högg och så är det Nimmedor blodet som jag redan har i Penny.

Pennys stam är Manfield-Steinbeck-Cyrano. Manfield är efter Glendale-Renville (båda hingstarna har Nimmerdor som pappa). Frågan är om man vågar betäcka eller om det blir för mycket för nära.Rätt snygg tycker jag. Skall nog slå stationen en signal i morgon.

Ont i ryggen

Positiva Sara har varit framme igen. Är fortfarande grymt nöjd med mitt ÖB träns och lika nöjd med mitt Hööks träns (remmontgrimman).

Idag fick jag gå hem lite tidigare för att jag har så förfärligt ont i ryggen. Har legat i sängen med ett Nexcare Hotcold pack över ländryggen sedan jag kom hem. Hjälper lite men inte helt.

 

Dags att återvända till sängen för en ny omgång och invänta middagen.

Träns test

Vilket träns passar Blixten bäst?


Blixten i Engelsk nosgimma från ÖB.Blixten i en Pullarrnosgrimma från Pessoa.

Tävling hos tävlingsryttarenKlicka på bilden för att komma till tävlingen!!


Jag räknar mina söta muldjur. Nu f

-e29ad8224d97d44f020903ab9f71b13.png

Kolla varifrån!

Jag räknar mina söta muldjur. Nu får arbetsveckan snart vara slut.


Ibland är chefen givmild. Idag ble

65ba031d4b3dd61e96ce6fef7487ac57.png

Kolla varifrån!

Ibland är chefen givmild. Idag blev det semlor. Gott!


På verkstad i hässleholm scania de

4b7432016419c013b10b4c21dcefbda7.png

Kolla varifrån!

På verkstad i hässleholm scania denna gång. E visst nån kolv som är kass.


Kan någon se vilket djur som hänge

50e91948b5bdc92f8040aae882de121b.png

Kolla varifrån!

Kan någon se vilket djur som hänger här?


Ny ridskjorta

Har ni samma problem som jag med era ridskjortor??
 Sitter de illa?? Stramar över brösten eller är de för korta?

 Då har jag lösningen. Var inne och tittade på Kristina Wargs blogg och hon tipsade Tailorstore där man kan designa sina egna skjortor. Med lite pillande lyckades jag skapa min ultimata dröm ridskjorta.

 Knappt 600 kr blev slutpriset. Som hittat!! NosgrimmorVilka nosgrimmor använder ni??

Engelsk nosgrimma
Remmont nosgrimma
Pullar nosgrimma
Aachen nosgrimma


Dagens tips

Klipp av banden på era schabrak så blir det enklare, snyggare och smidigare. Många nyare märken exempelvis Equipe har inte ens snören för sadelgjorden längre. Om man har en rätt anpassad sadel kasar sällan schabraken.

Titta så fint det blev.

Invigningen på Os var för jobbig.

0-632061c5bb52ab21099628bd066743b8.png

Kolla varifrån!

Invigningen på Os var för jobbig.


Invigningen på Os var för jobbig.

0-632061c5bb52ab21099628bd066743b8.png

Kolla varifrån!

Invigningen på Os var för jobbig.


Då har man varit duktig och gjort

-c4475591b3871a3241812e78de6f46d.png

Kolla varifrån!

Då har man varit duktig och gjort sitt för miljön. Jag hatar att sopsortera speciellt här. Har man otur så kan man råka ut för en sopspionerande granne.


Hemklickat

Hemklickat från Hööks.

Jag är vaaaaaansinnigt trött på alla pullartränsen. De är inte ens snygga längre, så jag bestämde mej för att klicka hem ett nytt träns och ett nytt bett till lille Emil eller Blixten (som vi kallar honom).


Träns med Remontnosgrimma 269 kr


Bett i sötmalm med koppar i mitten 139 kr.

För alla er som är på jakt efter träns eller hästtäcken så kan jag meddela att Hööks nu har 20% rabatt om man beställer via nätet.
Längtar redan efter mina nya fina saker.

Dagens inköp

I morgon fyller en gammal arbetskompis K år och det är dags för ett litet kalas, om en vecka fyller Fs mammas kompis I år så det kändes som om det var dags för lite klädshopping. Tack och lov har jag ju lite ledighet så det blev en tur till Väla ikväll när jag varit på landet och ridit.
På Kappahl hittade jag tunikan, örhängena och armbanden. Legginsen är från Lindex.

88an ur tiden

Fullblodshingsten Eighty Eight Keys somnade i förra veckan in i sin box på Lönnelids hingststation. Han blev 25 år gammal. 
Eighty Eight Keys (e Fappiano xx-Olden Times xx), som ägdes av Flyinge sedan 1999, har i flera år stått för naturlig betäckning på Lönnelids hingststation i Lammhult. Han var Sveriges enda A-premierade fullblodshingst som användes inom ridsportaveln.

I förra veckan stod hingsten inne på grund av att han gjort sig illa i ett bakben, och hittades död i sin box under eftermiddagen.
- Han var pigg och glad på morgonen, och åt sin mat. På eftermiddagen låg han död i sin box. Det är ändå skönt att det gick så fort, att han somnade in utan att lida, säger Flyinges avelschef Karl-Henrik Heimdahl.

Eighty Eight Keys reds inte längre, utan spenderade sina dagar i hagen och med att betäcka naturligt.
- Så länge han trivdes och mådde bra tänkte vi låta honom fortsätta med det, berättar Heimdahl.

Under 2009 betäckte Eighty Eight Keys 14 ston. Mest framgångsrika är hans avkommor i fälttävlan, där OS-hästen Keymaster xx toppar. Han har även avkommor i svår dressyr.

Hämtat från tidningen
Ridsport


Bild lånad från Lönelids stuteri.
Personligen har jag inte haft någon häst efter Eighty Eight Keys men han hade bland annat två avkommor med i Hong Kong. Har provridit ett par avkommer som varit helt okey men som passat bättre till dressyr eller fälttävlan än till hoppning.  Tråkigt iaf, även om han var gammal.

Lördag

Då var det lördag igen. F och jag har precis ätit upp våran frukost och nu skall vi skynda oss för vi skall hämta hö kl 10.

Idag blir det två vändor till ridhuset, får se om det blir Leif och Gurra första vändan och Latino och Blixten andra vändan.
Har slängt ut några krokar på Tradera, mestadels på bett. Min sadelkammare börjar arta sej så det känns mer lönt att fortsätta min samling med bett. När jag pluggade hade jag två sporrremmar fylda med bett och min samling har bara ökat. Jag har inget Mylher bett så det budade jag på nu. Inte för att jag använder det men man vet ju aldrig.  


Dags för en liten lista innan jag drar.

DAGENS VILL HA: En klar sadelkammare
DAGENS KLÄDSEL: SVarta oskodda ridbyxor CRW, rosa pfiff ridstrumpor,svart polotröjja.
DAGENS PARFYM: Armani night

DAGENS FRISYR: slarvigt uppsatt
DAGENS HÄNDELSE: Åka till ridhuset
DAGENS LÅT: Miley Cyrus- Girls just wanna have fun

DAGENS PLANER: Rida, hämta hö bygga lite
DAGENS SAKNAD: Värme
DAGENS DUMMASTE: jobb i morgon
DAGENS SJUKA: Inget än så länge
DAGENS DROG: cola
DAGENS KRAM: Kenzo
DAGENS PUSS:Kenzo
DAGENS KÖP: Hö  
DAGENS GODIS: Får väl bli nån god lite chockladbit
DAGENS HUMÖR: glad men stressad
DAGENS ORD: stress


Nu har det hänt igen..

Ut bort väck försvinn ur mitt huvud alltså. Denna gången är det John Mayer. *suck* Verkligen inte min typ av musik.. eller det är det kanske egentligen men jag gillar inte sånna "kändispojkvänner" (han har ju faktiskt dejtat både Jennifer Aniston och Jessica Simpson). Men hanär helt okey ändå.

 Om man skall tro Spotify så liknar hans musik bland annat Gawin Degraw (som jag förövrigt såg live i Stockholm för ett par år sedan).Half of my heart ft. Taylor Swift.

Håll till godo mu skallö jag äta lite..

Så trött att jag nästan dööör....

Jag är så trött så jag orkar knappt blogga idag.  Har jobbat sjukt mycket ett par dagarna.. som vanligt kanske jag skall ta och säga.

Har ni hört det tyska bandet The baseballs?? Dom gör covers på kända låtar fast i rockabillytappning.Hot n'coldOrginalet med Katy Perry

Och så den stora frågan vilken version är bäst??

Jag håller en tumme på The Baseballs (börjar man månne bli gammal??).

Ha en bra kväll alla mina läsare. Själv skall jag bege mej mot sängen eftersom klockan obönhörligt kommer att ringa 3.15 i morgon igen. Blää...

RSS 2.0