Tisdags betraktelser

Jag och Fredrik ligger och slöar i soffan och tittar på vårat favoritprogram Grand Design på kanal 9. Idag handlar det om ett par som bygger upp ett hus som de renoverat en gång tidigare. Nu skall dom lägga ett vasstak på huset som ser ut att bli väldigt fint. Vad man skall komma ihåg är att det rent utseendemässigt finns rätt stora skillnader på de traditionella svensk/danska och de engelska vasstaken. Även sätten att arbeta med taken skiljer sig en del åt.

Idag har vi städat framför ladan och pappa och Fredrik har lagt tak. Snart är kupa nummer 4 av 5 klar. Jippie. Det börjar ta sig. FIck två tvättmaskiner till stallet som Fredriks pappa ordnat. Det tackar vi för. Alltid välkommet att slippa tvätta mögiga hästprylar i sama maskin som du kör dina finaste underbyxor. Skall bli kul att göra klart tvättstugan så vi kan få rent allt som vi använder till hästarna.

Dags att gå och lägga sig och förbereda sig inför morgondagen. Blev tydligen en tur till Malmö på morgonen. Kul värre med Mercedes.
Godnatt Sara


Fredrik på taket. (framsidan)

torsdag

Idag är det torsdag och i morgon förväntas jag vara frisk så att jag kan jobba igen. Har riktigt ont i ryggen idag, har haft riktigt svårt att sova men nu är det dags att jobba i morgon. Det är säkert ingen fara.

Igårkväll satt jag och tittade på Grand Designs på nian. Någon annan som såg det? Dom byggde om ett gamalt förfallet slott till en modern bostad. Givetvis så blev det väldigt fint och bra, man kan inte annat än beundra dom. Fredrik och jag satt i soffan och sa ja det ser iaf värre ut än vårat (när vi började.) Det är kul med folk som vågar satsa, men jag förstår att folk ser dem som konstiga och knäppa och att det väcker en viss avundsjuka. Det har väl alla som byggt något som inte är Älvsbyhus eller Värsåsvillan fått uppleva. Folk är så väldigt snabba med att berätta att man ät knäpp dum i huvudet och att man inte skall tror att man är bättre än någon annan. Vi bygger ju i 1½ plan vilket tydligen bara är knepigt nuförtiden. Det skall vara i en plan med öppet upp i nock. Och för oss som tycker att det inte är så speciellt snyggt är det bara att bita ihopa och stå ut. Kul inställning.

Jag har gnällt om Blixtens tyglar ett tag dom är gamla slitna och obekväma så jag har funderat på att köpa ett par nya. Men så har man inte fått arslet ur vagnen så att säga. Men så igår så rotade jag i ett skåp i mammas hus och voila vad hittade jag om inte ett par helt nya gummityglar.

Fredrik gnäller jämt över att jag har hästgrejjer i varje låda man öppnar. Men vi kan bryta den trenden så fort min sadelkammare blir klar. Deal?!
Nej nu skall jag stappla iväg så jag får nått gjort idag allt tar ju tre gånger så lång tid när man har ont.
Happy kristi flygare, Sara.

Onsdag

Nu är jag inne på min tredje dag då jag inte jobbar på grund av min rygg. Är så uttråkad att jag snart spyr. Man kan ju inte göra nått vettigt alls. *suck* Har nog sett alla dåliga tv-program  som finns inklusive Extreme Home makeover, Top Model och allt som går på Discovery travel and living.

Men det händer mycket roligt i den närmaste framtiden. På lördag skall vi till köksfirman Smedstorps kök igen och på eftermiddagen skall vi hämta mer vass till taket. Och på tisdag skall vi till Vinslöv och titta på Åraslöv kök. Skall se om vi hinner en runda till IKEA med för att kolla lite på kök och sånt. Man måste ha lite olika alternativ när man skall köpa kök.

Nä nu avslutar jag med lite bilder innan jag skall åka och lämna mitt bilbatteri.
Ha det så bra,  Sara.

detta är skåne för mej.
Detta är Skåne för mej. Bilden är tagen vid Svedberga Kulle.


Detta är taget vi Svedberga kulle samma dag som ovanstående bild.


Kenzo och Fredrik myser.


Uppdatering

Idag har jag så ont i ryggen att jag helst vill dunka huvudet i väggen och skrika rakt ut. Skall se om någon läkare har tid med mej i morgon. Jag kan ju inte ens jobba.
Idag var vi på landet hos vårat älskade hus. Just nu känner vi oss skitpeppade efterom vi var och tittade på kök igår, hos Smedstorps kök. Skall bli spännande och se vad "våran" kökshjälp kommer fram med för förslag på lördag när vi skall dit igen.

Testade att hoppa på mina nya hinder igår inte så smart med tanke på min rygg men jag var bara tvungen att prova. Och han älskade det. Har inte sett honom så glad på evigheter. Tyvärr sprängde han ett blodkärl i näsan. Det har hänt ett par gånger innan när han blivit för exalterad.( för ett par sedan när det var 30 grader varmt ute)  Om det händer igen får jag ta med honom till veterinären.

Nej nu skall jag gå och lägga mej så jag kan vila min stackars rygg en smula.

Godnatt Sara


Här har vi lyckats få på lite mer än en tredjedel av takstolarna.

Så här ser huset ut idag. Vad tror ni inflyttning till jul?!

Gavelvy

Och till sist den söta lilla vovven Kenzo. Min älskling. (och Fredriks.;))

Dom i fallet med Sofia Kroon med mera

Igår kom dommen i Sofia Kroon fallet då hon döms skyldig för att ha dopat sina hästar Gucci och Rolex. Mer om detta kan ni läsa på Tidningen Ridsports hemsida. Man kan tycka vad man vill om denna dom att den är hård att det är en mild dom med mera. Men faktum kvarstår att hon fyra dagr innan start behandlat hästarna på klinik och sedan glatt åkt och tävlat, trots att hon säkerligen fått med sig råd om hur hästarna skall skötas och rehabiliteras efter besöket.
Jag vet inte jag, jag tycker väl att om man är på den nivån så bör man väl ha varit med så pass mkt att man förstår vad veterinären säger. Man bör även ha full förståelse för karenstider på olika läkemedel. Nä jag tycker att det är ett bra straff som fröken Kroon skall ta, och skämmas för det är vad varje normal människa hade gjort ,skämts.

Nog om detta deprimernade ämne.  
Sitter och tittar på Grand Designs på min nya favoritkanal Discovery Travel and Living . Det är ett par som fått ett underbart gammalt hus som dom skall göra om och få tillbaka den medeltida känslan på. Vilda färger och rått trä, och så favoriten englas fönster. Silken höjdare det hade varit i Sverige. Haha. Köper man inte skitfula två eller treglas enerigfönster blir man ju nästan helt idiotförklarad. Våra fönster är köpta på Qvesarum i Löberöd i äkta återvunnen Portugisisk teak. Och inte några energifönster eller stora glasrutor. Nä vi har gått åt andra hållet och användt oss av gamla modeller och tekniker. Tyvärr har vi inte satt i några fönster än men jag hoppas att vi inom en två månaders period kommer att ha fönster isatta i vårt hus och kanske fått gjutit golvet.

Här har vi rivit halva taket som var helt uppmurket.     Så här såg vårt hus ut när vi bestämde oss för att börja med våran renovering i mars 2008.   Så här trevligt var vårt hus när vi började med den lille renoveringen. *suck* Skall se om  jag hittar några nyare bilder i kväll på hur det ser ut nu när bästan hela taket ligger.

Nej nu är det dags att åka till huset och hästarna har massor att göra idag. Ha det så bra mina vänner . Kram Sara

Första inlägget

Välkommen till min blogg! Denna blogg skall handla om allt och inget, men framför allt om mina och min kära sambo Fredriks liv på vägarna och vårt hus och mina hästar.


Sitter och väntar på mina pappa som lovat att komma och hämta mej så att jag kan åka till vårt hus och hålla på med mina hästar.  Skall se om det går att rida i detta vackra väder vi har idag.

Jag heter Sara och bor i en liten håla som heter Mörarp med min sambo Fredrik. Runt juletid detta året flyttar vi till vårt nya hus på gården Landstyle Farm i Höganäs komun. Jag jobbar som lastbilschaufför för ett åkeri i Helsingborg och på kvällarna stressar jag för att hinna rida så mkt som möjligt.

Nä nu är det dags att gå ut i det fina vädret. Skall se om jag hinner fotografera lite idag med.

Kram så länge  Sara

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0