Och snön.. den bara vräker ner...

Hur ser vädret ut hos er?? Här kan man lugnt säga att det INTE "Narniasnöar" iaf, det bara vräker ner. Jag är snart på väg ut. Skall åka och titta på lite julklappar och sen till IKEA för att titta på ett nytt köksbord för minst åtta personer. Mina skattepengar har trillat in på kontot och jag hade sedan tidigare bestämt att köpa ett stort härligt köksbord när jag fick råd. Får se om vi hittar något som passar idag.

När jag är klart med tittandet och shoppandet blir det en tur till mina älskade hästar. Skall mocka och fixa lite i stallet idag. Kom precis på att jag har 9*9 balar med torv och spån och kånka in. *suck* Kanske dags att sätta fart haha.

I morgon kommer vår nya kyl och krys.
 
I morgon är den min... min ... miiiiiiiiin.. 


Skall bli spännande att sätta in den och se hur det blir. Nästa investering i köket blir en spis eller en häll och ugn. Det gäller bara att komma överens om VAD man egentligen vill ha. Ibland vill jag sjukt gärna ha en gasspis. Gärna från SMEG med en stor ugn så man kan ha stoooora stooora grytor och stekar i den. Ibland känner jag att det räcker med en mindre med induktionshäll och en lös ugn. Shit vad svårt det är rent ut sagt.


CA 30000 från SMEG. Min dröm.                      Dåtid från IKEA ca 13000.Julklappar till Leffe och Gurra...

Nu har jag betällt årets julklapp till Leffe och Gurra. De skall få varsitt täcke från Börjes i Tingsryd. Valet föll på Typhon med hel hals. Skall bli spännande när det kommer innan jul.Skall bli spännande att se hur de sitter. Funderade först på Horseware eller Bucas men de kostar mer än dubbelt så mycket och jag har Horseware täcken sedan innan som de bitit rakt igenom så. Tja det får bli lite billigare täcken. Får se om jag valt rätt eller fel.


Skrubba skrubba....

Jag är på jakt efter en diskho eller ett tvättskåp eller liknande till stallet. Är sugen på någon form av bänke eller ett skåp med en stor ho så att man kan tvätta benskydd, spannar, hundar och allt annat som kan behöva tvättas.  Har dock inte lust att lägga flera tusen så jag får kolla begagnat istället.


Typ en sånn här fast begagnad och med större ho.

Karl för sin hatt....

En riktig man kan bära nästan vilket plagg som helst. Fast Kenzo han slipper gärna täcke utom när det är riktigt kallt. Då myser han gärna inne i soffan ed det tjockaste täcke man kan hitta till honom.
Detta täcket från Hööks var dock ingen jättehöjdare.


Det krävs en del för att stå pall....

Min favoritpryl i stallet måste bli en pall från IKEA. Om ni inte har en sådan så beordrar jag er att köpa en. Stabil, snygg och billig.Den kostar 99 kr och finns numera i vit och svart också för 149 kr .

Den jag har i stallet är säkert 4 år gammal och vitmålad. Har en i huset också fast den är obehandlad. Önskar mej en ny till stallet i julklapp tror den skulle målats rosa, eller lila.

Om man luktar usch måste man ta en dusch...

...men om man luktar pi är det bäst att låta bli.

Brukar ni använda något i era boxar när ni mockat?? Jag brukar använda Stalosan F eller vanlig Stalosan när jag mockat ut kisset i boxarna. Super om man vill ha mindre flugor och mindre lukt i stallet.En 25 kilos säck kostar ca 250 kr på Lantmännen och räcker i en månad till tre hästar (för mej iaf). Klart värd sina pengar för oss som använder torv och inte gillar grisdoften som gärna uppstår annars.


Under min filt

Just nu sitter Fredrik och tittar på en vampyrfilm Daybreakers tror jag att den heter och jag gömmer mej under filten. Jag hatar nämligen allt som är för spännande och blodigt. I och för sej så har jag svårt för pinsamma komedier och tillgjorda filmer också.

Såg att jag blivit dagens lucka hos Showjumper. Alltid trevligt att vinna något. Jag brukar inte ha någon vidare tur med vinster. Haha. Nu känns det som att jag måste skärpa mej lite om jag skall kunna behålla några läsare här i bloggen.

Har hittat kabeln till min kamera nu som jag varit av med ett tag (eller ja sen flytten) så nu kan jag föra över bilder till datorn. Har en massa bilder på vårt hus och på alla mina djur. Skall se om jag orkar föra över lite bilder ikväll eller i morgon (det beror på när jag skall börja jobba i morgon, nu i skrivande stund så vet jag fortfarnade inte om jag börjar kl 8 eller kl 04.30).

Hoppas ni har en bra kväll.
 

En av sakerna jag längtar efter idag. Värme sol och bad (och så klart kultur).


På tapeten

Sitter och letar tapeter till vårt hus. Efter jul skall vi dra igång och måla och tapetsera nedervåningen i vårat hus. Renoveringen av ovanvåningen väntar vi med tills sommaren. Där är lite väl kallt där uppe nu.

Jag hittade denna tapeten från Sandbergs (som har de absolut finaste tapeterna enligt mej). Tror ni jag kan övertala Fredrik om att jag skall få ha denna???Kostar 659 kr rullen på Design online.

Jul jul strålande jul

Tja det gick ju jättebra med mitt blooggande. Ett ynka inläg sen blev det tyst. Well jag måste väl erkänna att jag varit väldigt trött och inte orkat. Jag har helt enkelt prioriterat bort bloggen denna veckan.
Idag är jag dock ledig från jobb men jag har mycket att göra ändå. Har precis haft en hantverkare som skall lämna ett anbud på att få igång vårt värmesystem igen. Idagsläget kör vi på två luft/luft pumpar och jag kan säga att vi fryser. 18 grader är inte okey. Hur som helst lät det väldigt bra och vi får se vad anbudet hamnar.

Pannan vi tänker sätta in blir en Värmebaronen Pellmax VX. Inte så väldigt intressant kanske men det är det mest intressanta häromkring.

Om ett tag skall jag åka och titta lite på julklappar. Jag har inte köpt en enda, icke en. HJÄLP!!!! Jag som brukar börja i augusti och var färdig två veckor innan jul. Jaja det blir nog bra. Håller på att skriva en lista på julmaten som vi skall ha på julafton. Det är rätt mycket att planera när man har en familj som tar julen på allvar. *s*December 2

Hej!

Nu är jag tillbaka. Jag veeeet jag har sagt det innan men det har varit ganska tungt ett tag.

För lite mer än en vecka sedan så halkade jag som en 80årig tant på en snorhal snöig väg när jag lämnade en släp på jobb. Mitt ben vek sig och jag kände hur foten och knäet hoppade ur led och i led. Inte alls så skönt. Efter 3 timmar på akuten i Helsingborg så konstaterades att mitt stackars ben "bara" var stukat. Tro mej det gjorde ont ändå.
Nu har jag varit hemma i en vecka och tack vare en snäll chef så börjar jag inte jobba förrän på måndag. Tack Micke.

Hästarna har det bra i kylan. Om jag skall vara ärlig är det nog egentligen bara hästarna som trivs. Visst det är lite kallt och knöligt i hagen men det regnar inte och det är inte kladdigt och kletigt i hagarna längre. Jippiieee!!

Ha en bra dag mina vänner så hörs vi snart igen.
Gurra säger: Mer snö tack!!!

RSS 2.0