88an ur tiden

Fullblodshingsten Eighty Eight Keys somnade i förra veckan in i sin box på Lönnelids hingststation. Han blev 25 år gammal. 
Eighty Eight Keys (e Fappiano xx-Olden Times xx), som ägdes av Flyinge sedan 1999, har i flera år stått för naturlig betäckning på Lönnelids hingststation i Lammhult. Han var Sveriges enda A-premierade fullblodshingst som användes inom ridsportaveln.

I förra veckan stod hingsten inne på grund av att han gjort sig illa i ett bakben, och hittades död i sin box under eftermiddagen.
- Han var pigg och glad på morgonen, och åt sin mat. På eftermiddagen låg han död i sin box. Det är ändå skönt att det gick så fort, att han somnade in utan att lida, säger Flyinges avelschef Karl-Henrik Heimdahl.

Eighty Eight Keys reds inte längre, utan spenderade sina dagar i hagen och med att betäcka naturligt.
- Så länge han trivdes och mådde bra tänkte vi låta honom fortsätta med det, berättar Heimdahl.

Under 2009 betäckte Eighty Eight Keys 14 ston. Mest framgångsrika är hans avkommor i fälttävlan, där OS-hästen Keymaster xx toppar. Han har även avkommor i svår dressyr.

Hämtat från tidningen
Ridsport


Bild lånad från Lönelids stuteri.
Personligen har jag inte haft någon häst efter Eighty Eight Keys men han hade bland annat två avkommor med i Hong Kong. Har provridit ett par avkommer som varit helt okey men som passat bättre till dressyr eller fälttävlan än till hoppning.  Tråkigt iaf, även om han var gammal.

Kommentarer
Postat av: Matilda

Mm eller hur...

2010-02-11 @ 12:02:43
URL: http://showjumper.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0